Najbolji sastav igrača koji se ne bore ove godine za Zlatnu loptu

Nisu u TOP 30

Najbolji sastav igrača koji se ne bore ove godine za Zlatnu loptu

E. Čaušević

France Football jučer je objavio listu od 30 fudbalera koji će se ove godine boriti za Zlatnu loptu.

Zlatna lopta će biti uručena krajem ove godine, a u konkurenciji za najboljeg igrača svijeta nalazi se 30 fudbalera. Po prvi put u historiji na listi nema igrača koji je aktuelni osvajač nagrade, a to je Luka Modrić.

Međutim, kao i uvijek i ovaj izbor 30 igrača koji konkurišu za Zlatnu loptu je izazvao razne komentare. Mnogi smatraju da su neki igrači bez zasluge na listi, dok su neki otpisani iako su imali iza sebe dobru sezonu.

Engleski mediji odlučili su napraviti najboljih 11 od igrača koji se nisu našli ove godine u borbi za Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovom sastavu su: Ederson (Manchester City), Joshua Kimmich (Bayern), Aymeric Laporte (Manchester City), Andy Robertson (Liverpool), Fabinho (Liverpool), N'Golo Kante (Chelsea), Jadon Sancho (B. Dortmund), Hakim Ziyech (Ajax), Neymar (PSG), Harry Kane (Tottenham), Fabio Quagliarella (Sampdoria).

Image: Create Formation

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi