Najbolji strijelac Eurolige karijeru nastavlja u Kini
Foto: EPA

Keith Langford potpisao za Shenzen Leopardse

Najbolji strijelac Eurolige karijeru nastavlja u Kini

Sjajni američki košarkaš Keith Langford će karijeru nastaviti u Kini i to u ekipi Shenzen Leopardsa.

Sjajni Langford je dvostruki dobitnik trofeja Alphonso Ford koji se dodjeljuje najboljem strijelcu Eurolige, a protekle tri sezone je proveo u dresu ruskog UNICS Kazana.

Keith Langford je u prošloj sezoni Eurolige odigrao 28 utakmica u kojima je u prosjeku ubacivao čak 21.75 poena, a sada pristižu vijesti da je on potpisao bogati ugovor sa Shenzen Leopardsima. Naime, Langford je sa ovom kineskom ekipom potpisao ugovor vrijedan 2.25 miliona dolara, pa će naredne sezone nastupati u CBA ligi.

Iskusni Langford je nakon koledža Kansas, u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Fort Worth Flyerse, Kansas Cagerze, Triboldi, Austin Torose, San Antonio Spurse, Angelico Biellu, Virtus Bolognu, Khimki, Maccabi Tel Aviv, Milano, te UNICS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti