Ko će naslijediti Ahmetovića? Sve bi moglo biti gotovo u fotofinišu

Izdvajaju se tri imena

Ko će naslijediti Ahmetovića? Sve bi moglo biti gotovo u fotofinišu

A. Čaušević

Mersudin Ahmetović koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Premijer lige sa 13 golova je već nekoliko mjeseci van terena. 

Mersudin Ahmetović koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Premijer lige sa 13 golova je već nekoliko mjeseci van terena.

Ahmetović je jesenas pokidao križne ligamente te je za njega ova takmičarska godina završena. Uspio je odigrati 10 utakmica i postići tri gola.

Njegovo odusutvo i koliko znači Bordo timu se najbolje vidjelo u drugom dijelu sezone pošto aktuelnog prvaka BiH drma nezapamćena golgeterska kriza jer su postigli svega dva gola na sedam ligaških mečeva.

Sigurno je da Ahmetović neće odbraniti titulu najboljeg strijelca u ovoj sezoni, a kako sada stvari stoje u borbi za laskavo priznanje borba će biti do samog kraja.

Trenutno su trojica igrača s istim brojem golova, pa bi pobjednik mogao biti odlučen u fotofinišu. Po 11 golova imaju Nemanja Bilbija (Zrinjski), Obren Cvijanović (Velež) i Goran Zakarić (Borac).

Oglasi

U narednom kolu samo će Cvijanović imati priliku da se osami na listi najboljih strijelaca i to pod uslovom da bude spreman za duel protiv Krupe. Prošle sedmice je počeo trenirati, ali je još uvijek neizvjesno da li biti spreman za igranje utakmice.

Bilbije i Zakarića sigurno neće biti u duelima Zrinjski - Sarajevo i Borac - Široki Brijeg jer su za vikend na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Olimpika, odnosno Borca dobili žute kartone pa ih čeka jedan meč suspenzije.

Interesantno da ćemo do kraja sezone gledati i međusobne okršaje prvih topnika bh. prvenstva pošto se trebaju odigrati utakmice Velež - Borac (28. kolo), Zrinjski - Velež (29. kolo) i Borac - Zrinjski (30. kolo).

Sljedeći koji bi se mogao uključiti u utrku je Nedim Hadžić. Mladi napadač Mladosti na svom kontu do sada ima devet golova i kako igra ne isključuje se mogućnost da u narednom kolu koristi "pauziranje" trojice vodećih jer ekipa iz Doboja kod Kaknja gostuje Slobodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po osam golova na svom kontu imaju Stojan Vranješ (Borac) i Semir Štilić (Željezničar). Matthias Fanimo (Sarajevo), Amer Hiroš (Mladost), Alen Jurilj (Široki Brijeg), Adnan Osmanović (Olimpik) i Almedin Ziljkić imaju po sedam golova.

Interesantno da na listi još uvijek dobro kotiraju Benjamin Tatar sa deset te Fejsal Mulić sa osam golova koji su zimus napustili Sarajevo, odnosno Velež. Na osam golova je i Jovo Lukić, ali za napadača Borca sezona je već završena. 

Top Komentari

user1605368976
Obren Cvijanovic FORZZA VELEŽ!
3 0
Mustafa
Ma to će biti Zakarić iz Borca! Kako igra ovog proljeća taj će Borcu donijeti titulu pervaka!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije