Najbolji strijelac proljetnog dijela minule sezone odlazi iz Premijer lige?
Dilaver je na proljeće zabio osam golova

Pružao briljantne partije

Najbolji strijelac proljetnog dijela minule sezone odlazi iz Premijer lige?

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Iako je minula sezona završena prije manje od mjesec učesnici Premijer lige nemaju puno vremena za odmor. 

Pripreme za novu takmičarsku godinu počinju u narednim danima pa se premijerligaši maksimalno trude da što prije slože igračku križaljku.

Međutim, kako klubovi, tako i igrači traže ono što je najbolje od njih, posebice oni koji imaju ili će imati "čiste papire".

Među fudbalerima koji će krajem mjeseca postati slobodni nalazi se i Haris Dilaver, sjajni napadač koji je bio najbolje strijelac proljenog dijela sezone iza nas.

Zeničan je na proljeće zabio osam golova. Tri puta je tresao mrežu Slobode, a zabijao je još GOŠK-u, Tuzla Cityju, Krupi, Željezničaru i Širokom Brijegu. Isti učinak imao je i napadač Tuzla Cityja Vojo Ubiparip.

I dok ćemo srbijanskog napadača i naredne sezone gledati na premijerligaškim terenima, upitno je da li će to biti slučaj i sa Dilaverom.

Dilaveru je kako sada stvari stoje prioretet odlazak u inostranstvo, a ukoliko u tome uspije to će mu biti drugi inostrani angažman jer je već ranije nastupao za grčki Platanias.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za 29-godišnjaka se raspituju i neki klubovi iz Premijer lige BiH, ako odluči da ostane u najjačem rangu bh. fudbala navjerovatnije će uslijediti novi potpis s Čelikom.

Osim za Čelik i Platanias Dilaver je u karijeri još igrao za Vitez i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Top Komentari

chs1975mostar
nemojte uzimati STA ko kaze ovde zdravo za gotovo!! ko ima iole razmisljanja!! racionalnog i temperamenta!! nece pisati neprovjerene informacije!! ja cak i kad ovde na sportsport.ba procitaj uzimam prva 2sata sa rezervom!! iskreno i ja bih volio da dodje u VELEŽ..@l je igrac na svom mjestu i normalno trazi sebi egzistenciju!! sretno dilavere!! i sretno celiku!! pozdrav velikoj 6/torki Sarajevo zeljo sloboda celik borac velež//?
5 2
Robijasis1000
Dje je onaj Mostarac sa provjerenim informacijama
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi