Najbolji su izabrani, ali ko su najgori fudbaleri svijeta?
Foto: EPA

Marca objavila listu

Najbolji su izabrani, ali ko su najgori fudbaleri svijeta?

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izabrala je u ponedjeljak Cristiana Ronalda za najboljeg fudbalera svijeta za 2017. godinu.

Pored trofeja za Portugalca izabran je i idealni tim svijeta u kojem su očekivano najpoznatija svjetska imena.

Španska Marca je za razliku od FIFA-e odlučila da izabere najgore igrače po pozicijama.

Tako su za najgoreg golmana godine proglasili Čileanca Claudija Brava iz Manchester Cityja. Najgori defanzivac je bivši igrač Real Madrida Fabio Coentrao, dok je "nagrada" za najgoreg veznjaka pripala Portugalcu Renatu Senchesu, koji je imao katastrofalnu sezonu u Bayernu, a ništa bolje nije počeo ni novu u Swanseaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I na kraju, kao najgori napadač je proglašen napadač Fenerbahčea Vincent Janssen, koji je na velika vrata stigao u Tottenham, ali se u londonskom timu nije dokazao, pa je početkom ove sezone posuđen turskom velikanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi