Najboljih 11 Premijer lige za sezonu 2017/2018
Svaka sezona iznjedri nekoliko interesantnih pojedinaca, ovo je naših najboljih 11 prema pozicijama

Izbor portala SportSport.ba

Najboljih 11 Premijer lige za sezonu 2017/2018

SportSport.ba

Još jedna sezone Premijer lige već je iza nas. Jedni su još mahmurni od slavlja, drugi vidaju rane, treći žale, četvrti su sretni, no generalna slika je da u odnosu na prethodnu sezonu, kada uzbuđenja nije nedostajalo do samog kraja, ove godine nije viđen izraziti napredak.

Kao što svake godine do izražaja dođe neki od igrača, napravi bljesak, tako ni ova sezona nije izuezetak.

Nakon 22 utakmice "regularnog" dijela i deset utakmica "neregularnog" gdje smo u svakom kolu imali po derbi, da li za prvaka, da li u borbi za opstanak, portal SportSport.ba odabrao je 11 najboljih igrača Premijer lige u formaciji 4-3-3, kako igra naša A fudbalska reprezentacija.

U obzir smo uzeli broj nastupa (zbog čega recimo nema Luke Menala), utjecaj na ekipu i doprinos (zbog čega je u tim uvršten Petar Kunić), te genaralnu sliku koja vlada među ljubiteljima fudbala.

Ovo je naš izbor:

Kenan Pirić - Čuvar mreže Zrinjskog bez premca je u našoj ligi, a zbog dobrih partija na osnovu kojih je redovan član A reprezentacije priskrbio je sebi angažman u Maribor. Dobar pri istrčavanju, kao i na liniji, bez nepotrebnih kikseva Pirić je definitivno za nijansu ispred ostalih.

Darko Todorović - Iako ga je trener Slavko Petrović koristio ponajviše kao desno krilo, Todorović je po vokaciji bek i to jedan od onih kojima se predviđa dobra karijera. Brz, pametan, sa smislom za kombinatoriku, opasan u napadu i odgovoran u odbrani Todorović je zaslužio poziv u A reprezentaciju.

Daniel Graovac - Možda i najvrijedniji igrač Željezničara u kontinuitetu. Bespoštedan i beskompromisan pokazao se kao dobro rješenje i na beku, a uspio je postići i nekoliko vrlo bitnih golova za Plave. Kada su ponajbolji igrači "kočili", Graovac je bio standardno dobar.

Slobodan Jakovljević - Sastav Zrinjskog nemoguće je zamisliti bez Jakovljevića. Jedan od najstandardnijih fudbalera Mostaraca ove je godine posebno bio u šampionskoj formi. Iskustvom i stabilnošću doprinio je osvajanju nove titule.

Pero Stojkić - Nezamjenjiv na lijevoj strani Mostaraca Stojkić već dugo godina kotira kao ponajbolji lijevi bek s izrazitim sklonostima prema naprijed. Iskusan je i pouzdan.

Dino Beširević - Veznjak Radnika ove je godine doživio potpunu afirmaciju. Moderan fudbaler, zahvalan i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima standardni je mladi reprezentativac od kojeg u budućnosti treba očekivati blistave partije.

Stjepan Lončar- Veznjak Širokog Brijega s vrhunskim radijusom kretanja, odličnim pasom i šutem jedan je od većih potencijala u Premijer ligi. Iz mlade je prekomandovan u A reprezentaciju

Elvis Sarić - Uz Ahmetovića Sarić je jedini bio na nivou u dresu Sarajeva kroz čitavu sezonu. Zbog svog stila i smisla za kombinatoriku selektor Robert Prosinečki ga je pozvao da pokuša odgovoriti zahtjevima pas igre koju preferira.

Goran Zakarić - Jedno od rijetkih pojačanja Željezničara koje je opravdalo taj epitet. Zakarić je osim mnoštvom postignutih golova i brojnim asistencijama gurao Željezničar prema naprijed u borbi za titulu. Također A reprezentativac.

Miloš Filipović - Brzonogi Filipović dobio je od Bake Sliškovića slobodu u igri i iskoristio je na najbolji način. Prvi je strijelac Premijer lige iako nije klasični napadač i već je na meti nekih inostranih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petar Kunić - Centarforu Borcu mnogo je teže bilo zabiti 12 golova sa suigračima koji su se do pred sami kraj borili za opstanak, nego nekome 15 u timu koji se borio za prvaka. Visoki, korpulentni Kunić je praktično najzaslužniji što je Borac uspio ostati u društvu najboljih.

Trener: Feđa Dudić - Strateg GOŠK-a vraća vjeru u moć znanja i obrazovanja. Mladi trener od trenutka kada je sjeo na klupu tima iz Gabele počeo je da oduševljava, istovremeno od GOŠK-a načinivši simpatičnu ekipu koja igra fudbal i koja je u stanju proizvesti malo-malo nekog zanimljivog igrača. Gabeljani su bili na pragu ispadanja, no Dudić je očito znao svoj posao pa je GOŠK na kraju zauzeo prvo mjesto u Ligi za opstanak.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Feđa Dudić. To ste pogodili
3 7
Lud
Oči moje lijepe... NIDŽE VEZE ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi