Najboljih 50 Reala svih vremena: Na listi dvojica Balkanaca

Di Stefano na vrhu

Najboljih 50 Reala svih vremena: Na listi dvojica Balkanaca

Edmir Škorić

Britanski Daily Mail odlučio se napraviti popis od 50 najboljih igrača Real Madrida.

U bogatoj povijesti Real Madrid je imao vrhunske igrače, pa je vjerovatno uredništvu sportske redakcije Daily Maila bio jako težak zadatak.

Alfredo Di Stefao je zauzeo prvo mjesto na toj listi, a iza njega odmah je Cristiano Ronaldo, koji je i danas najbolji igrač Kraljeva. 

Treće mjesto pripada Franciscu Gentu, koji je od 1953. do 1971. bio član Madriđana, a među Top 10 su Puškaš, Zidane, Raul, Casillas, Amancio, Pirri i Butragueno.

Sergio Ramos je 13., Gareth Bale 15., Brazilac Ronaldo 21., Roberto Carlos je na 27. mjestu, Pepe na 31., Di Maria na 38., Benzema 41., Marcelo 42. mjesto... Među 50 najboljih igrača Reala svih vremena su dvojica s naših prostora. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvat Luka Modrić je na 43. mjestu, dok je Predarg Mijatović na sjajnom 16. mjestu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi