Najbolniji kladioničarski pad desio se jučer u Engleskoj: Lingard i 98. minuta su ga šokirali

Malo je falilo da dobije novac

Najbolniji kladioničarski pad desio se jučer u Engleskoj: Lingard i 98. minuta su ga šokirali

E. Škorić

U savremenom svijetu stvari su toliko napredovale da je danas sve moguće, pa i kladiti se na neke nevjerovatne stvari.

Engleske kladionice uglavnom imaju posebne ponude za svoje igrače. Možete da se kladite hoće li sutra biti kiša ili sunce, doslovno, a tek kada je sport u pitanju... U biti, igrači sami sebi naprave ponudu, dobiju koeficijent i onda uplate novac.

A jedan od kladioničara Anthony Johnson odlučio je da unovči lošu sezonu veznjaka Manchester Uniteda Jesea Lingarda, pa je uložio novac na okladu da Lingard neće dati nijedan gol, a pritom neće upisati nijednu asistenciju tokom sezone.

I gle čuda, Lingard je u 98. minuti susreta Leicester - Manchester United (0:2) postigao pogodak i tako trasirao put Crvenih vragova u Ligu prvaka. Bio je to ujedno prvi gol za engleskog veznjaka ove sezone, a asistencije nije imao nijedne.

[twitter]https://twitter.com/TheFergusonCode/status/1287796253330296834[/twitter]

Možete samo da zamislite kako se osjećao Johnson koji je čekao 670 funti kada je Lingard postigao pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutak je bio toliko okrutan, jer je gol pao nakon grube greške Schmeichela, da ga je čak i sam Johnson prihvatio s humorom i na kraju od muke pohvalio Lingarda: "Nikada nisam trebao sumnjati u pravog kralja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije