Najbrži fudbaleri: Kako izgleda sprint desetorice najbržih

Najbrži fudbaleri: Kako izgleda sprint desetorice najbržih

9. Franck Ribery

A. Haznadarević

Lista fudbalera koji se kreću najbrže sa loptom u posjedu je iznenadila je mnoge, kako zbog imena koja su se našla među prvih deset, tako i zbog same brzine koju ove fudbalske atlete razvijaju. Prilikom obaranja svjetskog rekorda u utrci na 100 metara, Usain Bolt je razvio brzinu od 44,72 km/s, te tek ova činjenica uspoređena sa sprintom 10 najbržih fudbalera koji pored svega vode loptu, daje pravu sliku situacije. U nastavku pogledajte kako to rade najbrži momci na fudbalskim terenima.

Maksimalna zabilježena brzina: 30,7 km/h

Krilni napadač minhenskog Bayerna poznat je po svojoj brzoj kretnji, a mnogima je posebno čudna činjenica da je on jedini igrač Bavaraca na ovoj listi znajući za brzinski rekord Arjena Robbena. FIFA je ovu listu objavila računajući na igrače koji vode loptu, a Holanđanin je svijet zadivio svojim trkom u trenutku kad nije vodio loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.