Najgora pojačanja u historiji evropskih velikana

Najgora pojačanja u historiji evropskih velikana

10. Jonathan Woodgate (Real Madrid)

Endin Čaušević

U posljednjih nekoliko godina često smo imali priliku da vidimo mnoge promašaje transfer politike najboljih evropskih klubova.

Jonathan Woodgate u Real Madrid stigao je 2004. godine iz Newcastlea za 13,4 miliona funti kao dio Galaktikosa. Ipak, ovaj potez čelnika kluba pokazao se kao veliki promašaj. Woodgate je imao velikih problema sa povredama, a u tri provedene sezone u dresu Real Madrida odigrao je samo 14 utakmica. 

Woodgate je 2007. godine prešao u Middlesbrough za sedam miliona funti. Sa sigurnošću se može reći da se Woodgate sasvim zasluženo našao na listi najgorih pojačanja u historiji kraljevskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije