Najgora sudijska odluka u historiji Premiershipa?

Nevjerovatna sudijska greška

Najgora sudijska odluka u historiji Premiershipa?

Posljednjih nekoliko sedmica engleskim Premiershipom, možemo slobodno reći, dominirale su sudijske greške. Ipak, definitivno najveća greška desila se u susretu između Tottenhama i Sunderlanda, kada je Spursima odnosno Janu Vertonghenu poništen pogodak zbog navodnog ofsajda.

Linijski sudija se propisno osramotio, podigao je zastavicu iako je belgijski defanzivac bio nekoliko metara iza linije centra igrališta prilikom upućivanja pasa od strane Paulinha, što znači da nikako ne može biti ofsajda bez obzira na broj protivničkih igrača ispred igrača Tottenhama. 

Pošto je golman Sunderlanda otišao u napad, Belgijac se sjurio prema nebranjenom golu i loptu lagano pospremio u mrežu.

Ipak, Belgijanac je bi gotovo šokiran kada je vidio da mu je sudija poništio gol zbog ofsajd pozicije u kojoj nije bio. Da stvar bude gora, glavni arbitar je bio u liniji s Paulinhom, dobro postavljen, vrlo blizu obojice igrača, no ni on nije uočio da nema ni govora o ofsajdu.

Engleski mediji su ovu odluku proglasili jednom od najgorih sudijskih odluka u historiji Premiershipa. Sreća u nesreći za sudije jest u tome što je Tottenham ipak pobijedio sa 2:1, pa ova velika greška nije uticala na končani rezultat meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.