Najkomičniji otkaz u Premijer ligi dobio je trener pod nadimkom Struja: "Znate kako je u Bosni..."

Srbijanski stručnjak je smijenjen preko Facebooka

Najkomičniji otkaz u Premijer ligi dobio je trener pod nadimkom Struja: "Znate kako je u Bosni..." · Intervju

A. Čaušević

Kako svako takmičenje ima svoje dogodovštine tako je i sa Premijer ligom BiH kokja je na neki način postala sinonim za smjenu trenera. Možda i najkomičniji otkaz u bh. eliti desio se prije pet godina. Žrtva je bio Vladica Petrović (49) koji nosi zanimljiv i neobičan nadimak - Struja.

Petrović je u sezonu 2015/2016 ušao kao trener Drine iz Zvornika, a smijenjen je poslije poraza u 10. kolu od Veleža. Otkaz je dobio na unikatan način - preko društvene mreže Facebook.

Kada je vidio objavu na šaljiv i originalan način je ostavio komentar: "Hvala na obavještenju", što ga je na neki način i proslavilo. Petrović se trenutno nalazi u Srbiji i čega dozvolu za povratak u Grčku gdje radi na klupi tamošnjeg niželigaša Aiolikos.

Vrlo rado je pristao govoriti za SportSport.ba o istovremeno komičnom i bizarnom otkazu u Drini.

"Sve je to ispalo komično. Ja sam bio u dobrim odnosima sa tadašnjim sekretarom. Bio sam se naljutio na njih. Znate kako je to u Bosni, počelo se raditi iza leđa. Uvijek problemi s finansijama", počeo je srbijanski stručnjak pa nastavio:

"Tad smo igrali s Veležom i ja sam ima rekao da neću moći doći na trening u ponedjeljak. Poslije mi se javio sekretar rekao mi je smije li da objavi da je dobio otkaz, nakon toga sam ja vidio tu objavu iz šale sam napisao hvala na obavještenju."

"Sada se nasmijem toj situaciji. Sjećam se da mu se zvali bivši saigrači i kolege iz Francuske, iznenadili su me s ogromnom podrškom. Tada je u Drini bilo svega, nisu znali kako se radi, radilo se bez ugovora, prošlo je 6. ili 7. kola, a mi smo imali neke fiktivne ugovore."

Petrović je imao velike planove s Drinom, mislio je da od lokalnih fudbalera može napraviti stabilnog premijerligaša, međutim obećanja koja je dobijao su bila lažna.

"Da glavni finansijer kluba Dragan Spasojević nije lagao ja bih napravio dobar tim. Drina je imala kostur sastavljen od momaka iz Zvornika, bilo je tu nekoliko dobrih igrača, sadašnji golman Filip Erić je sada u Željezničaru."

Još uvijek je u toku s fudbalom u BiH, prvenstveno radi svojih bivših igrača koji nastupaju ili su nastupali u Premijer ligi.

"Pratim fudbal u svim zemljama u kojim sam radio, tako i Bosnu i Hercegovinu, posebno zbog nekih igrača u kojim sam radio. S najviše pažnje pratim Borac jer tu ima nekoliko 'mojih' igrača prije svih štoper Jovanović, pratio sam i Sulejmana Krpića kojeg sam trenirao u Metalcu".

Interesantno da ovog stručnjaka svi koji ga poznaju zovu Struja. Pitali smo ga odakle baš taj neobičan nadimak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Meni je otac bio električar i nosio je nadimak Struja. Kao malog svi su me zvali 'Strujin mali' i eto ostalo je Struja", za kraj nam je rekao Petrović.

Ovaj 49-godišnji trener jer osim u Drini, dugo godina radio u Metalcu, jedno vrijeme je bio i trener Novog Pazara, a u Grčkoj je od decembra 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije