Najluđa utakmica svih vremena odigrana je u Njemačkoj

Gubili 6:0, pa...

Najluđa utakmica svih vremena odigrana je u Njemačkoj

Edmir Škorić

Viđali smo sve i svašta kroz nogometnu prošlost, ali da neko gubi 6:0 na poluvremenu, pa pobijedi - nikada.

VfL Benrath III iz regionalne njemačke gostovao je ekipi MSV Dusseldorf III. Na poluvremenu Benrath je gubio čak 6:0, ali su u drugom dijelu postigli osam golova i slavili 8:6!

Da stvar bude još zanimljivija, na njihov gol morao je stati trener. Naime, zbog velikog broja povrijeđenih, gosti su s 13 igrača doputovali na ovo gostovanje i još uz to su morali da stave na gol trenera Marvina Starka, pa i ne čudi tih 6:0 za domaćina u prvom poluvremenu.

Na predahu je Stark morao da motiviše igrače, što je bilo praktično nemoguće poslije tih 0:6, no čuda se ipak u ovoj čarobnoj igri događaju.

"Odlučio sam se za relativno smiren i stvaran govor jer nisam vidio smisla udarati po igračima. Tražio sam od momaka da pokažu karakter i smanje gubitke. Da će igrati kao da je još uvijek 0:0", rekao je Stark.

Stark je dodao kako je, dok je motivirao svoje igrače, bio zabrinut da će njegovi protivnici postići više golova i da će utakmica završiti s dvoznamenkastim rezultatom.

Oglasi

Trener je od samog početka promijenio postavu ekipe. Odlučio se promijeniti s četiri na tri defanzivca, a gore umjesto jednog, poslati dva napadača. Na opće iznenađenje, brzo se počelo isplaćivati.

Između 50. i 55. minute VfL Benrath III postigao je tri gola. Gosti su vjerovali u sebe i tražili nove prilike za pogodak. Uspjeli su to u 70. i 72. minuti. Poraz su sveli na samo jedan gol i počeli vjerovati da se mogu boriti za bodove.

Tada je trener Stark u igru uveo Kevina Otta. Bio je to poseban trenutak za nogometaša jer je godinu dana ranije na terenu MSV Duesseldorfa III doživio frakturu ključne kosti i od tada se nije pojavljivao na terenima.

Povratak je za njega bio iz snova, jer se nakon nekog vremena upisao u strijelce i svojoj momčadi donio izjednačenje 6:6! Ali ovo nije kraj. U 85. minuti Otto postiže drugi pogodak i dovodi goste u vodstvo. Nevjerojatan povratak postao je činjenica. U 90. minuti VfL Benrath III povisio je na 8:6 i to je bio rezultat utakmice.

"Niko od nas nije mogao vjerovati, a tog dana osmijeh nam je bio na licima", rekao je Marvin Stark za fupa.net. "Mislim da prije nisam vidio toliko sretnih lica", dodao je.

Nevjerovatno postignuće VfL Benrath III nije promaklo pozornosti najvažnijih medija u Njemačkoj. "Je li to zbog govora trenera na poluvremenu?", pisalo je u duhovitom tonu na Instagram nalogu sportskog magazina Kicker.

Top Komentari

SarajFK
Golovi postignuti svakih 5 minuta hahaha 15' 20' 25' 30' 35' 40'
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti