Najmlađi igrač otkrovljenje u dosadašnjem dijelu priprema NK Čelik
Mahmić je najmlađi igrač na pripremama seniorske ekipe, ali se svojim radom i odnosom ozbiljno nameće se stručnom štabu Čelika

Kadetski reprezentativac BiH i velika nada Zeničana

Najmlađi igrač otkrovljenje u dosadašnjem dijelu priprema NK Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se u Antaliji, gdje bruse formu za nastavak Premijer lige BiH, gdje imaju jedini cilj, a to je opstanak u ligi.

Zeničani su u Turskoj odigrali i dvije prijateljske utakmice, a do povratka u Zenicu odigrat će još četiri utakmice. Fokus u dosadašnjem dijelu priprema bio je na igračima koji će pojačati klub, te onima koji su napustili, međutim jedan igrač je svojim ponašanjem i radom na treninzima skrenuo pažnju na sebe.

Najmlađi u ekspediciji Čelika u Turskoj bio je najbolji na testiranju, šuti i radi, a na dvije utakmice koje su Zeničani odradili u Antaliji bio je dosta zapažen što su prepoznali i u stručnom štabu. Riječ je o 16-godišnjem Azuru Mahmiću, kadetu Čelika koji je skrenuo pažnju na sebe i velika je nada kluba s Bilinog polja.

Mladi Mahmić igra na poziciji stopera i neće biti iznenađenje, ako već u proljetnom dijelu sezone bude debitovao za seniorsku ekipu Čelika. Inače ovaj nogometaš i prošle je sezone bio na pripremama s prvom ekipom, te se nekoliko puta nalazio i na klupi za rezervne igrače kod trenera Cihata Arslana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Mahmića koji je pokazao kako treba da se odnosi prema klubu mladi nogometaš koji je talentovan i koji dobije šansu da radi s prvom ekipom, svakako pažnju zaslužuje i Selim Žuna, 19-godišnji igrač Čelika koji je već debitovao za prvi tim, a na pripremama se također ističe u radu.

Svakako da su Žuna i Mahmić veliki zalog za budućnost Zeničana, te potvrda da ipak u omladinskom pogonu Čelika ima talentovane djece, iako je rad s mladim igračima na veoma niskom nivou posljednjih godina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi