Najpogođeniji klub koronavirusom se vratio treninzima!

Poštuju se propisane mjere

Najpogođeniji klub koronavirusom se vratio treninzima!

Admin Čaušević

Koronavirus nije zaobišao ni fudbalske klubove. Covid-19 je najviše pogodio brazilski Flamengo. 

Ranije ovog mjeseca Flamengo je saopštio kako je čak 38 članova kluba iz Rio de Janeira pozitivno na Covid-19. Radilo se o tri prvotimca te 35 ostalih uposlenika. Početkom maja od koronavirusa preminuo je i dugogodišnji klupski maser.

Međutim, bez obzira na tešku situaciju jučer je saopšteno da se ekipa vratila treninzima uz strogo poštovanje mjera o socijalnoj distanci i higijeni nakon što su igrači i stručni štab ponovo testirani.

Fudbal u Brazilu je stopiran sredinom marta. Nekoliko najvećih klubova je pozvalo igrače da se vrate treninzima, dok se još uvijek ne zna kada će se sezona nastaviti.

Jair Bolsonaro, predsjednik Brazila, se zalaže za nastavak prvenstva bez obzira što broj zaraženih i preminulih raste iz dana u dan. U najmnogoljudnijoj južnoameričkoj državi do sada je zabilježeno preko 250.000 slučajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi