Jorge Jesus "jedva pozitivan" na koronavirus

Čekaju se rezultati drugog testa

Jorge Jesus "jedva pozitivan" na koronavirus

Jorge Jesus je na čelu Flamenga koji je prošle sezone "protutnjao" Brazilom i Južnom Amerikom.

Bili su to nezaboravni dani za portugalskog stručnjaka i Flamengo. Danas, pak stižu puno lošije vijesti.

Postoji mogućnost da je šef struke Flamenga zaražen koronavirusom. Bilo bi to loše za Jesusa i zbog njegovih godina s obzirom da će na ljeto napuniti 66 i spada u "rizičnu skupinu".

Flamengo je danas saopštio da je Jesus testiran na koronavirus, te da je test bio "jedva pozitivan i neubjedljiv". Ostali uposlenici kluba i igrači su, pak, bili negativni na koronavirus.

Kako rezultati testa nisu bili takvi da se bez dileme može tvrditi da je iskusni trener pozitivan, urađen je i drugi test i sada se čekaju njegovi rezultati.

Inače, svi članovi osoblja i igrači Flamenga su testirani u petak zbog straha da si bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Svi testovi osim Jesusovog su bili negativni i sada se čeka na rezultate njegovog ponovljenog.

Podsjetimo, Jorge Jesus je u Brazil stigao ljetos, a većinu karijere je proveo u Portugalu gdje je vodio, između ostalih, velikane Benficu i Sporting.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi