Najstariji igrač iz Ligue 1 produžio ugovor: "Tijelo ćemo mu prodati NASA-i"

Nastupat će i sljedeće sezone

Najstariji igrač iz Ligue 1 produžio ugovor: "Tijelo ćemo mu prodati NASA-i"

A. Čaušević

Vitorino Hitlon, najstariji igrač iz Ligue 1, produžio je saradanju s Montpelliereom za još jednu sezonu.

Otklonjena je i posljednja prepreka da Hilton nastupa u sezoni 2020/21 što znači da će brazilski defanzivac igrati i u 44. godini.

"Presretni smo što će se naša avantura nastaviti još jednu godinu prije nego što ga prodamo NASA-i da pregleda njegovo tijelo", kazao je predsjednik Montpelliera, Laurent Nicollin.

Na drugoj strani Brazilac smatra da će mu ovo biti posljednji ugovor u karijeri nakon potpisa koji je ozvaničen jučer.

"Mislim da će ovo biti posljednji potpis", kazao je Hilton koji za Montpellier nastupa od 2011. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Hilton u Francuskoj nastupa od 2004. godine. Prvo je bio član Lensa, zatim je tri sezone igrao za Marseille, nakon čega slijedi transfer u Montepeller s kojim je se na kraju sezone 2011/12 okrunio i titulom prvaka Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije