Najstariji španski klub dotakao dno, prodaje se za jedan euro

Pokušava se pronaći rješenje za spas Recreativa Huelve

Najstariji španski klub dotakao dno, prodaje se za jedan euro

Španski klub koji je krajem prošle godine proslavio svoj 128 rođendan već neko vrijeme prolazi kroz težak period, a uskoro bi mogao biti prodan i to za samo jedan euro.

Recreativo Huelva već neko vrijeme kuburi sa velikim dugovanjima, a Gradsko vijeće Huelve je čini se konačno pronašlo riješenje za probleme ovog kluba osnovanog 23. decembra 1889. godine.

Naime, kako prenosi agencija EFE dogovreno je da kompanija Eurosamp kupi Recreativo Huelvu, a ova kupovina će pomenutu kompaniju koštati tek jedan euro.

Navodno će dug Recreativa od preko 7.5 miliona eura isplatiti Grad Huelva i španski energetski gigant Endesa, kako bi se ovaj klub mogao nastaviti takmičiti u trećem rangu španskog fudbala, Segundi B - Grupa 4.

Inače Recreativo Huelva je kroz svoju historiju proveo 5 sezona u prvom rangu španskog fudbala, dok se najčešće takmičio u drugom rangu u kojem je proveo 38 sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti