"Najteža godina u životu je iza mene, zaželio sam se nogometa"

Ajdin Redžić za SportSport.ba

"Najteža godina u životu je iza mene, zaželio sam se nogometa"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Ajdin Redžić se nakon teške povrede vratio na zeleni teren. Ovaj 21-godišnjak u avgustu prošle godine zadobio je frakturu metatarzalne kosti, a na teren se vratio protekle sedmice u duelu njegove Krupe protiv GOŠK-a (3:0). 

Šansu je dobio i u jučerašnjem meču protiv Željezničara (1:1), a za SportSport.ba se na početku razgovora prisjetio perioda koji će, kako kaže, pokušati što prije zaborave.

"Nije bilo lako. Godiana dana van terena, teško je to. Sve je to sada iza mene, doktori vjeruju da ću za tri sedmice biti u "fulu". Taj period gledam kao najtežu godinu u mom životu".

Motiv su mu dali njegovi saigrači.

"Nisam trenirao, ali dolazio sam na utakmice, pa i na treninge i sve pratio. Gledao sam saigrače kako rade, spremaju se i imao sam motiv da se i ja što prije vratim. Zaželio sam se nogometa, izdigao iznad svega i eto sada sam na terenu. Hvala Bogu".

Zadovoljan je susretom na Grbavici, rezultatom, ali i svojom igrom.

"Prvu utakmicu kod mene nije bilo straha, ali sinoć sam iznenada dobio šansu zbog povrede Marjanovića, pa sam bio malo u grču. Mislim da je susret bio kvalitetan, bilo je dosta šansi, a mi smo zadovoljni. Mogao je Željezničar riješiti sve na startu meča, međutim i mi smo na kraju lako mogli do punog plijena".

Iako su preko ljeta doživjeli dosta velike promjene u igračkom kadru, Krupa i dalje pruža veoma dobre partije.

"Mi smo mali klub. Cilj je naravno da izbjegnemo borbu za opstanak, a što god napravimo više, to bolje za nas".

Stanje na tabeli Premijer lige nakon sedam kola po njemu je sasvim očekivano.

"Nema iznenađenja, možda Zrinjski, ali i oni kada slave taj zaostali meč se priključuju vrhu".

Dotakao se i vjerovatnog odlaska prvog strijelca Krupe i Premijer lige Elvira Koljića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno je da će to biti veliki hendikep, jasno je svima o kakvom se igraču radi. Mislim ipak da imamo rješenja i za njegov odlazak", dodao je prvotimac FK Krupa Ajdin Redžić za SportSport.ba.

Redžić je i mladi reprezentativac naše zemlje, a pored Krupe nosio je dres banjalučkog Borca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije