Najteži dani u karijeri: Za Harta više nema mjesta ni u Burnleyju

Gdje će sada?

Najteži dani u karijeri: Za Harta više nema mjesta ni u Burnleyju

Engleski golman Joe Hart proživljava definitivno najgore dane u karijeri jer ni Burnley više ne želi da mu daje platu.

Nakon odlaska iz Manchester Cityja, Hart je pokušao sreću pronaći u Torinu i West Hamu, ali nakon što nije uspio, odlučuio se da prošlog ljeta pređe u redove Burnleyja.

Ipak, na iznenađenje mnogih, ni tu se nije snašao baš najbolje pa je u posljednje vrijeme izgubio mjesto prvog čuvara mreže, a otočki mediji prenose kako ga Burnley planira prodati.

Prvi golman ekipe je trenutno Tom Heaton, a klub namjerava prodati preostalu dvojicu golmana Joea Harta i Nicka Popea kako bi doveo jednog koji će biti konkurencija Heatonu za prvog čuvara mreže.

To znači da će Hart morati potražiti drugo rješenje, a ono bi se moglo kriti u engleskom drugoligašu Prestonu koji je tokom januarskog prelaznog roka pokazao interes za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, iako je prije samo nekoliko godina bio šampionm Engleske sa Cityjem i prvi golman ove ekipe, Hart bi mogao pasti toliko nisko da brani za ekipu koja se bori za opstanak u Championshipu.

Inače, on je u međuvremenu izgubio i mjesto u reprezentaciji Engleske, a posljednji poziv je dobio prije nešto više od godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti