Najubjedljiviji trijumf Sarajeva na Grbavici u poslijeratnom periodu

Bordo tim slavio s 0:3

Najubjedljiviji trijumf Sarajeva na Grbavici u poslijeratnom periodu

Admin Čaušević

Sarajevo je pobjedom u 118. ligaškom sarajevskom derbiju napravilo veliki korak ka osvajanju šampionske titule, šeste u klupskoj historiji.

Pobjeda rezultatom 0:3 je najveći trijumf Bordo na stadionu Grbavica u poslijeratnom periodu. Interesantno ovo je prvi put da tim s Koševa Željezničaru na gostovanjima zabije tri gola otkako se igra Premijer liga BiH.

Posljednji put Sarajevo je tri gola na Grbavici postiglo u junu 1963. kada je bilo 2:3. Trijumf iz oktobra 1954. rezultatom 1:6 i dalje ostaje najubjedljiviji u višedecenijskom rivalstvu dva sarajevska kluba.

Računajući sva takmičenja Željezničar sada ima jednu pobjedu više. Plavi su trijumfovali u 42 navrata, dok su Bordo momci slavili 41 put. Ukupno 53 meča završena su neriješeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovo je bila prva pobjeda Sarajeva na Grbavici od novembra 2014. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi