Najvažnije tačke usvajanje Statuta i imenovanje predsjednika

Poznat dnevni red za sjednicu Skupštine NK Čelik

Najvažnije tačke usvajanje Statuta i imenovanje predsjednika

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u četvrtak će saznati svoju sudbinu, ili će klub krenuti ka naprijed ili će biti prepušten sam sebi, što će svakako značiti i gašenje simbola svih građana Zenice.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović javno je podržao prijedlog za novi Statut kluba, te je obećao pomoći, ako se isti usvoji na sjednici Skupštine koja je zakazana za četvrtak 5. januara u 18:30 sati na stadionu Bilino polje. Poznat je i dnevni red ove sjednice, na kojoj će od osam tačaka, svakako biti najinteresantnije tačke 2. i 3. gdje se odlučuje o novom Statutu i predsjedniku kluba.

Gradonačelnik je dao do 10. januara rok da se riješi situacija u klubu u suprotnom klub će ostati bez pomoći grada što bi svakako značilo i odlazak u ambis. Navijači već 2,5 godine bojkotuju odlazak na utakmice, te žele usvajanje novog Statuta po članskom modelu jedan član-jedan glas. Ako bi se usvojio novi Statut, Zeničani bi u prvom kolu nastavka prvenstva protiv Zrinjskog na Bilinom polju, mogli imati dupke pun stadion i veliku podršku nekada najvjernije publike u regiji, kako bi do kraja sezone izborili opstanak u Premijer ligi.

Kandidati za predsjednika kluba su Selvedin Šatorović i Ševko Adilović, a delegati Skupštine kluba će odlučiti o sudbini kluba, odnosno novom predsjedniku kluba. Svoj dolazak ispred stadiona Bilino polje najavila je i velika grupa navijača, tako da bi u četvrtak ispred stadiona moglo biti veoma "vruće", znajući kakve su se scne događale u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadamo se da će svi na jedan civiliziran način izabrati novog predsjednika, te glasati za oporavak kluba, koji je kao jak kolektiv potreban Zenici, ali i Premijer ligi BiH, budući na tradiciju i infrastrukturu koju posjeduje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi