Real Madrid poslao najveću ponudu u klupskoj historiji!

Čeka se odgovor

Real Madrid poslao najveću ponudu u klupskoj historiji!

Admin Čaušević

Po nekom nepisanom pravilu Real Madrid je klub koji je kroz cijelu historiju pravio najveće i najskuplje transfere. 

Obarali su Los Blancosi svjetske rekorde dovođenjem Zinedinea Zidana iz Juventusa kada je legendarni Francuz prije 20 godine plaćen tada nevjerovatniz 77 miliona eura.

Madridski klub je postavio i rekord angažovanjem Cristiana Ronalda 2009. godine za 94 miliona eura, a četiri godine kasnije Gareth Bale je plaćen 101 milion.

Prije dvije godine Eden Hazard je plaćen 115 miliona eura, a ovo ljeto ostat će zapamećeno po najvećoj ponudi u historiji Reala, koja prema svemu sudeći neće biti dovoljna.

Prema pisanju ugledne Marce Rela je za Kyliana Mbappea ponudio PSG-u 170 miliona eura plus 10 miliona eventualnih bonusa.

S ovim potezom Kraljevi su stigli do iznosa kojeg je PSG izdvojio kada je doveo 22-godišnjeg Francuza iz Monaca, ali transfer je i dalje upitan.

Oglasi

U francuskoj prijestolnici za svoju mladu zvijezdu žele 220 miliona eura, 40 miliona eura više pa je teško vjerovati da će doći do transfera.

I Nasser Al-Khelaifi je nakon žrijeba grupne faze Lige prvaka jasno poručio da Mbappe nije na prodaju i da je pozicija PSG-a nepromijenjena.

"Naša pozicija je jasna, ništa se nije promijenilo, sve će ostati isto. Nećemo ništa promijeniti", rekao je prvi čovjek kluba iz francuske prijestolnice.

Mbappe ulazi u posljednju godinu ugovora s PSG-om, u Madridu se nadaju da neće doći do produženja saradnje te da će ga sljedećeg ljeta dobiti besplatno.

Inače, trenutni rekorder po najvećoj kupovini u historiji fudbala je upravo PSG koji je četiri godine platio Neymara 222 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Dobrodosao u Real Madrid majstore.
6 0
CAGE55
Dobrodosao u Real Madrid
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti