Najveće pojačanje Čelika propušta i duel protiv Radnika

Nije stigao certifikat iz Grčke

Najveće pojačanje Čelika propušta i duel protiv Radnika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na Bilinom Polju u okviru 4. kola Premijer lige dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine. 

Zeničani nakon tri odigrana kola nemaju boda, dok je Radnik na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Čelik je u veoma teškoj situaciji, igrači još nisu dobili platu, čak ni glavni trener Kemal Hafizović još nije registrovan. Preveliki je obim posla, da bi ga obavljao samo jedan čovjek, koji nikada prije nije imao sličnog iskustva, a posebno za nivo kakav je Premijer liga.

Stručni štab Čelika za utakmicu protiv Radnika ponovo neće imati na raspolaganju najveće pojačanje. Aidin Mahmutović 28. jula je potpisao ugovor s Čelikom, ali do današnjeg dana još nije stigao certifikat iz Grčke. Koji je razlog, zašto još Mahmutović nije dobio certifikat, te zbog čega još ne može biti registrovan za Čelik nije poznato, ali gledajući koji ljudi trenutno vode klub, onda nije ni čudo, budući da niko od trenutno zaposlenih u klubu ne govori niti piše nijedan strani jezik.

Osim Mahmutovića, ovaj duel će propustiti i Hadžikadunić, kojem je posljednji klub bio Radnički iz Niša. Zanimljivo da je ovaj igrač u Čelik došao 26. jula, a do današnjeg dana nije stigao certifikat iz Srbije. Za primjer nogometaš Sarajeva, Miloš Stanojević također je prošlu sezonu igrao za Radnički iz Niša, a on je uredno registrovan i stekao je pravo nastupa za Sarajevo u ovome kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će tako u duel protiv Radnika ući bez dvojice igrača, koji bi za ofanzivni dio značili mnogo, a podsjetit ćemo da Čelik u prva tri kola nije postigao gol, a primio je čak osam.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi