Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?

Skuplji od Rahmanovića i Tatara

Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?

A. Čaušević

FK Sarajevo je u 2021. godini realizovao tri izlazna transfera koji su u klupsku kasu prema nezvaničnim podacima donijela preko dva miliona KM. 

Nakon što su Amar Rahmanović i Benjamin Tatar otišli zimus, u petak je ozvaničen odlazak Vladana Kovačevića. Najbolji golman Premijer lige karijeru nastavlja u Poljskoj.

Kovačević je potpisao trogodišnji ugovor sa viceprvakom Ekstraklase, ekipom Rakawa iz Czestochowa te ga u novoj sezoni osim u domaćim takmičenjima čekaju nastupi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Ovaj 23-godišnjak je bio prezadovoljan prvim utiscima u klubu. Kazao je da je dosada razgovarao sa sportskim direktorom te da je dva čeka da upozna nove saigrače.

💬 Na dobry początek dnia posłuchajcie kilku słów od Vladana Kovacevicia!

Posted by Raków Częstochowa on Saturday, June 19, 2021

Prema nezvaničnim informacijama iz Poljske Kovačevićev transfer je iznosio 500.000 eura s tim da će Sarajevo imati pravo na 20 % od narednog transfera što je odličan procenat.

Oglasi

Prodati golmana je obično teže nego napadača ili veznjaka, a interesanto da je Kovačević je bio skuplji od Rahmanovića (300.000 eura) i Tatara (290.000 eura).

Transfer realizovan pod navedenim uslovima Kovačevića stavlja na treće mjesto liste najvećih transfera FK Sarajevo, iza Gojka Cimirota i Nihada Mujakića.

Cimirot je 2015. godine otišao u PAOK za 1.4 miliona eura. To je ujedno i dalje najveći izlazni transfer u historiji Premijer lige. Milionski transfer realizvao je još Nihad Mujakić koji je otišao u Kortrijk za 1.1 miliona eura.

Igrač Klub Iznos
Gojko Cimirot  PAOK 1.3 miliona €
Nihad Mujakić Kortrijk 1.1 miliona €
Vladan Kovačević Rakow 500.000 €
Tomislav Barbarić Kortrijk 350.000 €
Amar Rahmanović Konyaspor 300.000 €

Top pet zatvaraju Rahmanović i Tomislav Barbarić (350.000 eura/Kortrijk). Niz fudbalera Sarajevo je uspjelo prodati za 300.000 eura. Marko Mihojević, Semjon Milošević, Nedim Hadžić, Riadj Sadiku i Dalibor Pandža su neki od njih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kovačević je u Sarajevo stigao 2016. godine kada je priključen omladinskim selekcijama. Jedno vrijeme se kalio u niželigašu Mrkonjiću, a priliku da brani je dobio umjesto Bojana Pavlovića koji je u meču protiv Atalante pokazao "srednjak" navijačima Bordo tima. 

Od tada je bivši mladi reprezentativac BiH bio nedodirljiva jedinica na golu višestrukog prvaka BiH. Na Koševu je osvojio dvije titule prvaka BiH te dva Kupa. Bio je junak i prošle sedmice kada je briljirao u penal seriji tokom finala protiv Borca. Koševo je napustio sa 98 nastupa na kojim je u 48 navrata sačuvao svoju mrežu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Sretno Vladane! Momak za primjer u FK Sarajevo. Za razliku od supaka koji nisu htjeli produziti ugovore i omoguciti klubu da nesto zaradi (Duljevic, Saric, Tatar, Rahmanovic)
19 2
rifresh
Loš i nikakav transfer, Poljska liga jes jača od naše al samo za malo.
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi