Vladan Kovačević i zvanično predstavljen u Rakowu i to na zanimljiv način

U 19:21 sati

Vladan Kovačević i zvanično predstavljen u Rakowu i to na zanimljiv način · Zvanično

E. Čaušević

Mladi bh. golman Vladan Kovačević i zvanično je napustio FK Sarajevo.

Kovačević je odlučio svoju karijeru nastaviti van granica Bosne i Hercegovine, te da danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje poljskog Rakowa.

Ovaj 23-godišnji golman u Sarajevu je proveo pet sezona gdje je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi, a na kraju ove sezone odlučio je da je došlo vrijeme da napravi novi iskorak.

Kovačević je potpisao danas za Rakow koji ga je zvanično predstavio na društvenim mrežama.

Zanimljivo da je Kovačević predstavljen u 19:21 sati i to zbog činjenice da je njegov novi klub za koji će nastupati u budućnosti osnovan 1921. godine.

Prema pisanju poljskih medija Kovačević je potpisao trogodišnji ugovor iz mogućnost da isti produži na još dvije sezone.

Ovaj 23-godišnji golman je u Sarajevo stigao još kao junior 2016. godine, a jednu sezonu proveo je u ekipi Mrkonjića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U minuloj sezoni Kovačević je u svim takmičenjima upisao 37 nastupa u dresu Sarajeva, te je uspio osvojiti trofej u Kupu BiH. Kovačević je sa Sarajevom dva puta bio prvak BiH, te je osvojio dva trofeja u Kupu.

Podsjećamo, Kovačević s bordo klubom je imao ugovor do ljeta 2024. godine, ali još uvijek nije poznato koliko je Sarajevo zaradilo od njegovog transfera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Gdjeeee??? Nikad cuo za taj klub! Hahahahahahahaha
9 32
Matic
Odlican golman. Trebao je odavno biti u reprezentaciji. Sretno Vladane.
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi