Najviše Parižana u idealnom timu, Vezsprem arena najljepša

Godišnji izbor rukometnih trenera

Najviše Parižana u idealnom timu, Vezsprem arena najljepša

S početkom nove, 25. sezone Lige evropskih prvaka za rukometaše, ehfCL napravio je anketu među trenerima klubova učesnika najelitnijeg rukomenog takmičenja, postavivši im po tri pitanja. Da odaberu najboljeg igrača na svakoj poziciji, rangiraju tri najbolja trenera, te opisšu u kojoj dvorani je najbolja atmosfera.

Što se dvorane tiče, već treći put zaredom Vezsprem arenaa je mjseto najljepšeg rukometnog ugođaja, za nju je glasalo 12 trenera. Sparkassen Arena u Kielu dobila je osam, a "Jane Sandanski" u Skoplju četiri glasa.

Najbolji trener je Vardarov Raul Gonzales sa 20 bodova, Vezspremov Ljubomir Vranješ dobio je devet, a Xavi Pascual (Barcelona) osam.

Što se igrača tiče, najviše na cijeni su oni iz PSG-a, finaliste prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. Zapravo u odnosu na prošlu godina, promjena se desila samo na golu. Danas se trenerima više sviđa Vardarov Arpad Šterbik (15 glasova) nego Niklas Landin (KIel) koji je treći sa četiri. Drugi najomiljeniji je Barcelonin Perez de Vargas sa pet glasova.

Poredak omiljenih rukometaša po glasovima:

Lijeva krila: Uwe Gensheimer (PSG), Timur Dibirov (Vardar), Gudjon Vaalur Sigurdson i Jonas Kallman (Pick Szeged)

Desna krila: Luc Abalo (PSG), Victor Tomas (Barcelona), Ivan Čupić (Vardar) i Blaž Janc (Kielce).

Srednji bekovi: NIkola Karabatić (PSG), Aron Palmarson (Vezsprem), Luka Cindrić (Vardar).

Lijevi bekovi: Mikkel Hansen (PSG), Momir Ilić (Vezsprem), Sander Sagosen (PSG) i Wael Jallouz (Barcelona).

Desni bekovi: Lazslo Nagy (Veszprem), Nedim Remili (PSG), Alex Dushebaev (Kielce).

Pivoti: Julen Aguinagalde (Kielce), Ludovic Fabregas (Montpellier), Bjarte Myrhol (Skjern) i Cedric Sorhaindo (Barcelona).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi