Najzanimljivije u Mostaru i Sarajevu

Sloboda u Tuzli igra utakmicu sezone

Najzanimljivije u Mostaru i Sarajevu

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 26. kola Premijer lige, a kao najzanimljivije izdvajaju se one u Mostaru i Sarajevu gdje će snage odmjeriti Velež i Željezničar, te Sarajevo i Zrinjski.

Jedan od derbija 26. kola danas će u Vrapčićima odigrati domaći Velež i Željezničar. Obje momčadi u duel ulaze sa dobrim raspoloženjem, Velež je napokon konsolidovao redove, dok Željezničar "godinama" ne zna za poraz, tako da nas po svemu sudeći očekuje dosta zanimljiva utakmica.

Na Koševu će u nedjelju snage odmjeriti dvije momčadi koje nisu dobile licence za nastup u evropskim takmičenjima, Sarajevo i Zrinjski. Bordo momčad u posljednje vrijeme igra dosta dobro i favorit je u ovom duelu. Međutim, Zrinjski se ne smije potcijeniti i bez obzira što će biti oslabljen, može iznenaditi.

Zanimljivo bi trebalo biti i u Tuzli gdje domaća Sloboda, pod vodstvom novog šefa struke Abdulaha Ibrakovića, igra utakmicu sezone protiv Borca. Tuzlacima je pobjeda neophodna ukoliko žele ostati u Premijer ligi, no Borac je u ovom trenutku mnogo kvalitetniji, tako da će crno-crveni do iste doći samo ukoliko na terenu ostave i posljednji atom snage.

U Gabeli će domaći GOŠK odmjeriti snage sa Zvijedom. Izabranici Borisa Gavrana moraju slaviti, a u takvim situacijama noge znaju postati mnogo teže, što u Zvijedi i očekuju. Premijerligaš iz Gradačca igra dosta dobro, pa je u Gabeli svaki rezultat moguć.

Čelik će na Bilinom polju ugostiti Široki Brijeg, koji se još uvijek nada tituli. Zeničani su u nezavidnom položaju i poraz ili remi odvest će ih u grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih premijerligaških klubova.

U Bosanskoj Gradišci snage će odmjeriti otpisana Kozara i Travnik, koji se bori za opstanak. U Trebinju gostuje prijedorski Rudar, a domaći Leotar bi eventualnom pobjedom gotovo sigurno osgurao opstanak u društvu najboljih.

Olimpic, koji je još uvijek u igri za izlazak na evrpsku scenu gostuje u Lukavici. Domaća Slavija je nakon mnogo vremena pobjegla iz opasne zone i sigurno će u duelu sa Vukovima tražiti nova tri boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti