Najzvučnije ime u historiji Premijer lige o svemu pomalo: "Nisam ovdje radi novca"

Emilio Nsue govorio za SportSport.ba

Najzvučnije ime u historiji Premijer lige o svemu pomalo: "Nisam ovdje radi novca" · Intervju

Admin Čaušević

Emilio Nsue je najzvučnije ime što je ikad zaigralo u Premijer ligi BiH, barem kada se pogleda njegov CV. 

Ovaj 32-godišnji kapiten Ekvatorijalne Gvinije se tokom tokom januarskog prijelaznog roka priključio Tuzla Cityju te su mnogi ostali iznenađeni ovim transferom.

Prije dolaska u BiH iskusni ofanzivac je igrao u APOEL-u. Radi se o igraču koji ima preko 100 nastupa u španskoj La Ligi, dok je igrao i u Premiershipu te Championshipu, nezvanično najjačoj drugoj ligi na svijetu.

Nsue je u 22. kolu Premijer lige u duelu protiv Veleža zabio za pobjedu Tuzla Cityja. U razgovoru za SportSport.ba govorio je o svom novom timu, Husrefu Musemiću, uslovima u bh. fudbalu...

Na posljednjem meču postigle ste svoj prvijenac u dresu Tuzla Cityja. Koliko ste zadovoljni startom u Vašem novom klubu?

Veoma sam sretan zbog velike pobjede protiv dobrog tima Veleža. Trebala nam je pobjeda je u posljednje vrijeme nismo slavili pa je bilo važno da osvojimo tri boda i vratimo samopouzdanje. Ja lično sam sretan zbog prvog gola jer nam je donio tri buda i meni lično samopouzdanje i nadam se da ću ih postići još mnogo.

Oglasi

Slaba infrastruktura i loši tereni su najveći problem u bh. fudbalu. Kako se Vi kao neko ko je igrao u najjačim ligama Evrope nosite s tim?

Da budem iskren loši tereni nisu dobili za igrače ovdje u Bosni jer ne možemo dati 100%, ne možemo igrati fudbal i nekad mi je žao bosanskih igrača jer sam vidio da mnogi imaju visok kvalitet za ove terene, ali ne mogu da pokažu ništa. Nekad je nemoguće igrati. Malo po malo se prilagođavam jer je za mene ovo velika promjena, ali mrzim izgovore zato nastojim da pružim najbolje od sebe i na ovakvim terenima. Nadam se da ćemo uskoro imati bolje uslove na terenima i da će sjajni igrači iz Bosne imati priliku da pokažu svoj stvarni kvalitet.

Došli ste prije mjesec i odigrali nekoliko utakmica. Kakvi su Vaši prvi utisci o bh. fudbalu?

Igrao sam na četiri utakmice. Svaki put sam ušao sa klupe. Primjetio sam da je liga veoma konkurentna i da igrači uvijek daju 100 %. Sve utakmice su teške bez obzira na poziciju ekipe na tabeli. Ova liga je za mene veliki izazov.

Je li onako kako su Vam opisali ili ste nečim posebno iznenađeni?

Oglasi

Iznenađen sam kvalitetom i borbenim duhom većine igrača. To je nevjerovatno.

Kako ste odlučili da dođete u BiH. Jesu li glavni razlog finansije ili novi izazov?

Odlučio sam da dođem u Bosnu jer voilm nove advanture, nove lige i da upoznam nove zemlje i njihovu prošlost. Naravno da nisam došao zbog novca, tokom Afričkog kupa nacija sam imao i bolje ponude, ali dao sam riječ Tuzla Cityju prije Afričkog kupa i želio sam da dođem u Tuzlu. Želim da se iskušam u jednom od najboljih timova u BiH. Radi se o odličnom klubu koji napreduje i uskoro će se boriti za titulu i Kup. Hvala Tuzla Cityju na ovoj prilici.

U Tuzla Cityju je dosta kvalitetnih igrača. Kako je Vaše mišljenje o novom timu i kako ste prihvaćeni u svlačionici?

Oglasi

Tuzla City ima nevjerovatan tim i dosta kvalitetnih igrača i teško se izboriti za startnih 11 tako da je to za mene veliki izazov. Svi igrači su me dobro prihvatili i pokazali veliko poštovanje. Zahvalan sam im na tome. Siguran sam da su uvjeti na našem terenu bili bolji da bi Tuzla ove sezone bila prvak obzirom na nevjerovatan tim kojeg imamo.

Kakvo je Vaše mišljenje o treneru Husrefu Musemiću?

Moja prva mišljenja su da ima jak karakter i da ima pobjednički mentalitet kao ja. To mi se sviđa. Radi se o velikoj legendi u Bosni i za mene je veliko zadovoljstvo što mogu naučiti nešto od njega i njegovih pomoćnika.

Tuzla City može do Evrope preko prvenstva, dok je još u igri za osvajanje Kupa. Šta su Vam ciljevi u ostatku sezone?

Cilj mi je pomognem timu koliko mogu, da pokušamo osvojiti Kup i da postignem što je moguće više golova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delta
Kad je nama njajzvucnije pojacanje u istoriji igrac Gvineje, ne znam ni da pistoji ta drzava,sve to govori gje smo mi i nas jadni i cemerni fudbal...
5 4
Neddim1
Oduvijek je zelio igrati za Tuzla City.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi