Nakamura se vratio u domovinu

Nakamura se vratio u domovinu

Nakon 8 godina igranja u Evropi, japanski reprezentativac Shunshuke Nakamura vratio se u domovinu gdje će nastupati za Yokohama Marinos.

Nakamura je napravio zavidnu evropsku karijeru nastupajući za italijansku Regginu, škotski Celtic, a posljednja stanica na Starom kontinentu bila mu je Španija, gdje je nastupao za Espanyol.

Transfer u Yokohamu vrijedan je 1.5 miliona eura, a nije potvrđena dužina trajanja ugovora.
Nakamura, poznat po odličnom izvođenju prekida, za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 92 utakmice u kojima je 23 puta bio strijelac.

Povratak u Japan odličan je marketinški potez obzirom da je Nakamura godinama jedan od najpopularnijih japanskih sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.