Nakon 15 godina mladi Vatreni se plasirali na Evropsko prvenstvo!

Hrvatska slavi

Nakon 15 godina mladi Vatreni se plasirali na Evropsko prvenstvo!

Edmir Škorić

Gostujućom pobjedom nad San Marinom (4:0) U-21 reprezentacija Hrvatske plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put nakon 15 godina.

U petak su mladi Hrvati pobijedili Grčku i tu su napravili veliki korak prema Euru, pa im je ostao tek "lagan" meč u San Marinu.

Možda je djelovalo da bi mogli da se poskliznu poslije prvog poluvremena i 0:0 na semaforu, ali u nastavku su razbili svoje vršnjake iz San Marina.

Počelo je golom Alena Halilovića u 48. minuti, a supertalentovani Nikola Vlašić je brzo, pet minuta kasnije, postigao gol za 2:0.

Prodisali su mladi Vatreni, pa su do kraja zabili još dva gola. Prvo je Filip Uremović u 61. minuti zabio treći gol za goste, a onda je i Petar Bosančić u 68. minuti dokrajčio nemoćne Sanmarince.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi