"Nakon 31. maja Džeko će biti skuplji"

Dieter Hoeness poručio evropskim klubovima

"Nakon 31. maja Džeko će biti skuplji"

O. Lekić

Prema pisanju njemčakih medija na adresu Wolfsburga za Edina Džeku nije stigla još niti jedna zvanična ponuda, što se nikako ne sviđa sportskom direktoru Vukova Dieteru Hoenessu, koji je poručio svim zainteresiranim klubovima da će nakon 31. maja cijene za bh. "dijamanta" biti mnogo viša od 40 miliona eura. Prema pisanju Kickera u Wolfsburgu očekuju da do kraja mjeseca na njihovu adresu stigne bankovna garancija od 40 miliona eura, koliko košta otkup ugovora našeg reprezentativca.

Kako još uvijek zvanične ponude za usluge našeg reprezentativca nema, počelo se špekulisati da veliki klubovi namjerno odugovlače, kako bi kasnije kupili Džeku za mnogo manji iznos.

Međutim, te špekulacije demantovao je sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeness koji je za Kicker izjavio:

"Nema prostora ni za kakve pregovore. Onaj tko misli da će odugovlačenjem pojeftiniti Džekinu cijenu, u velikoj je zabludi. Nakon 31. maja postat će mnogo skuplji, nećemo ga dati niti za 40 miliona eura."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.