Nakon Armanija i Virtus u nemilosti sarajevskih Sparsa

Druga pobjeda na turniru u Rimu

Nakon Armanija i Virtus u nemilosti sarajevskih Sparsa

Nakon što su u prvom kolu euroligaškog turnira za juniore u Rimu savladali Armani, mladi košarkaši sarajevskih Sparsa su danas upisali i svoju drugu pobjedu nakon što su sa 76:60 trijumfovali protiv Virtusa iz Bolonje.  

Već na samom startu Sparsi su odlično otvorili utakmicu, a Gegić, Atić i Manjgafić donijeli su sarajevskom sastavu početno vodstvo od 10:0. Mladi košarkaši Sparsa ne samo da su znali održati prednost nego su je i povećavali, pa je ona nešto više od dvije minute prije kraja iznosila 14 poena (20:6). Ipak, na kraju je prva dionica okončana rezultatom 24:10.

Druga četvrtina donijela je seriju Virtusa, pa je na 3:34 prije kraja naš predstavnik imao samo pola koša prednosti, ali Arslanagić i Atić su do kraja prvog poluvremena ekspresno povećali prednost Sparsa na 12 poena. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sparsa 45:33.

U trećoj četvrtini košarkaši bh. predstavnika su znali dobrom igrom zadržati prednost, pa su u posljednju dionicu utakmice ušli sa 14 poena viška u odnosu na protivnika.

Bez previše respekta mladi igrači Sparsa ušli su i u odlučujuću dionicu meča, a da ime Virtusa njima ne znači nešto puno Atić, Arslanagić, Manjgafić, Durak i društvo pokazali su u finišu kada su se na nekih šet minuta do kraja odlijepili na prednost od 18 poena (68:50).

Na kraju su Sparsi zasluženo slavili s 76:60. Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Arslanagić sa 19 poena, Atić je ubacio 16, dok je Durak postigao 12 poena.

Svoj treći susret u Rimu Sparsi igraju večeras od 20:30, a protivnik će im biti španska Unicaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.