Nakon Benfice, i Porto savladao Bragu

Niz pobjeda, pa niz poraza

Nakon Benfice, i Porto savladao Bragu

Edmir Škorić

Dva su derbija na programu ovog vikenda u 26. kolu portugalske Primeire. Prvi, u kojem su se sastali Braga i Porto, odigran je večeras i pripao je gostima.

Nevjerovatan niz pobjeda je iza Brage. Oni su u 13 uzastopnih prvenstvenih ogleda upisali pobjede. No, pali su na prvom pravom ispitu. Poraženi su u Lisabonu od Benfice s 2:1 u prošlom, a  u ovom pred svojim navijačima od Porta.

Zadnji put, prije Porta, na njihovom stadionu porazio ih je Sporting i to "davno", sredinom maja prošle godine.

Brazilski napadač Hulk u 55. minuti postigao je večeras jedini pogodak na Estadio AXA u Bragi. Prvak Porto je tako dodatno učvrstio vodeću poziciju i sada ima 63 boda, 14 više od Benfice, a 15 od trećeplasirane Brage.


Primeira, 26. kolo:
Braga - Porto 0:1 (Hulk 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.