Nakon Damira i Mario svojim golom klub uveo u Bundesligu

Super Mario heroj je Paderborna

Nakon Damira i Mario svojim golom klub uveo u Bundesligu

Utakmicama 34. kola okončana sezona 2. Bundeslige, a u najelitniji rang njemačkog fudbala pobjedom od 2:1 nad Aalenom plasirala se ekipa Paderborna, po prvi put u svojoj historiji.

Golom Pohjanpala gosti su poveli sa 1:0 u 9. minuti, a samo pet minuta kasnije Vučinović je svojim golom izjednačio rezultat na 1:1, asistirao mu je Mario Vrančić. U 21. veznjak Paderborna je sve preozeo u svoje ruke,  bolje reći noge. Petim ovosezonskim golom Mario Vrančić, vezni fudbaler i mlađi brat nekadašnjeg bh. reprezentativca Damira Vrančića, postigao je gol za 2:1. Ovim pogotkom Paderborn je izborio pobjedu kojom se po prvi put u svojoj historiji plasirao u Bundesligu. 

Sudbina je htjela da i mlađi brat Vrančić, koji je bio omladinski reprezentativac Njemačke, svojim golom uvede Paderborn u najelitniji rang njemačkog fudbala, baš kao što je prošle sezone to učinio njegov brat Damir kada je sjajnim golom iz slobodnog udarca donio pobjedu Eintracht Braunschweigu na gostovanju kod Ingolstadta. 

Mario Vrančić i Asif Šarić, bh. stručnjak koji je već šestu godinu član stručnog štaba Paderborna, sljedeće sezone povećati će broj Bosanaca na bundesligaškim terenima, tačnije on će ostati isti, pod uslovom da Ermin Bičakčić i Damir Vrančić ne nađu angažmane u Bundesligi.

Fudbaler, koji je rođen 1989. godine ove sezone u 2. Bundesligi odigrao je 30 utakmica, postigao pet golova, te upisao devet asistencija, definitivno je tip igrača kakav bi u budućnosti mogao koristiti najboljem bh. timu. 

A zašto ga ne provjeriti u prijateljskom susretu u Gradačcu između A i U21 selekcije, koja će biti pojačana i nekim stariji igračima, kako je rečeno na nedavnoj press-konferenciji na kojoj je objavljen spisak putnika za Brazil. 

Pogledajte kako su slavili fudbaleri Paderborna historijski plasman u Bundesligu:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovako je izgledala majstorija starijeg Vrančića kojem je Eintrachtu osigurao plasman u Bundesligu u prošloj sezoni:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.