Nakon desetog kola United prvi put na čelu Premiershipa

Pogodak RVP-a Topnicima obilježio kolo

Nakon desetog kola United prvi put na čelu Premiershipa

A. Haznadarević

Ovog vikenda je odigrano i deseto kolo engleskog Premiershipa, u kojem smo mogli vidjeti nekoliko jako zanimljivih duela,  iako napadači nisu bili baš previše raspoloženi.

Prvi odigrani duel bio je ujedno i najzanimljiviji okršaj desetog kola, u kojem je Manchester United savladao Arsenal na Old Traffordu rezultatom 2:1.

Trenutak koji je obilježio utakmicu, a možda i cijelo kolo je onaj u kojem je Robin Van Persie pogodio mrežu "svojih" Topnika. Osim Holanđanina, mrežu Arsenala je još zatresao Patrice Evra, dok je sa druge strane pogodak postigao Santi Cazorla. Treba dodati i to da je Wayne Rooney promašio jedanesterac. United je sa ovom pobjedom dosegao prvu poziciju, dok je Arsenal pao na šesto mjesto.

Stoke City našeg Asmira Begovića poražen je na gostovanju kod Norwicha sa 1:0.  Trenutak odluke se desio u 44. minutu susreta, kada ubacivanje Snodgrassa sa desne strane koristi Bradley Johnson koji glavom matira Begovića. Stoke je tako pao na devetu poziciju, dok je Norwich sada jednu poziciju iznad.

Neugodno iznenađenje svojim navijačima priredio je Tottenham, izgubivši od momčadi koja je pred njihov okršaj imala skoro duplo manje bodova na kontu rezultatom 1:0. Wigan je tako izbio na trinaestu poziciju na tabeli, dok su Spursi sada na petoj poziciji.

Jedan od glavnih kandidata za titulu londonski Chelsea, osvojio je samo bod na gostovanju kod Swanseaja, a rezultat je na kraju glasio 1:1. Victor Moses i Pablo Hernandez su bili strijelci, a nakon ovog duela, Chelsea je prepustio prvo mjesto Unitedu, dok je Swansea sada na jedanaestom mjestu.

Branioc titule ekipa Manchester Cityja je odigrala neriješeno sa West Hamom, a meč je završen sa nepopularnih 0:0. Naš reprezentativni napadač Edin Džeko je odigrao cijeli susret, te imao nekoliko izglednih prilika, ali ipak nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Liverpool je na svom Anfieldu izvukao samo bod protiv Newcastlea, koji je bolje otvorio meč i čak imao vodstvo. Svrake su povele dva minuta pred kraj prvog poluvremena, a strijelac je bio Yohan Cabaye. Ipak, u 67. minutu Luis Suarez je donio izjednačenje Redsima, koji nakon desetog kola drže blijedu dvanaestu poziciju, dok se Newcastle sa dva boda više nalazi na desetoj poziciji. 

Posljednji meč desetog kola igrat će se večeras, a snge će odmjeriti West Bromwich i Southampton.

Manchester United - Arsenal 2:1

Norwich - Stoke City 1:0

Fulham - Everton 2:2 

Tottenham - Wigan 0:1 

Swansea - Chelsea 1:1 

Sunderland - Aston Villa 0:1 

West Ham - Manchester City 0:0 

Potražite više informacija na temu Premier league:

QPR - Reading 1:1  

Liverpool - Newcastle 1:1 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.