Nakon Inieste i Piquea reprezentacija Španije ostala bez još jedne zvijezde

Silva se oprostio od Crvene furije

Nakon Inieste i Piquea reprezentacija Španije ostala bez još jedne zvijezde

E. Čaušević

Prije nekoliko dana Gerard Pique je objavio da više neće igrati za reprezentaciju Španije, a nakon njega od Crvene furije oprostio se još jedan fudbaler.

Prvi koji se oprostio od nacionalnog dresa bio je Andres Iniesta koji je to uradio nakon Svjetskog prvenstva, a prije nekoliko dana Pique je također potvrdio da više neće igrati za Španiju. No, oni nisu bili jedini jer se od Crvene furije danas oprostio i David Silva.

Vezni igrač Manchester Cityja je emotivnim pismom odlučio da kaže zbogom nacionalnom dresu. Silva je za Španiju debitovao prije 12 godina i odigrao je 125 utakmice. Sa Španijom je bio prvak svijeta 2010. godine, te u dva navrata prvak Evrope.

"Ovo nije lako za mene. Nakon svega što smo prošli odlučio sam sjesti i napisati sve ovo. Mnogo sam razmišljao o svemu i donio sam odluku da se oprostim od igranja za reprezentaciju Španije. Bez sumnje ovo je najteža odluka koju sam donio u svojoj karijeri. Ponosan sam što sam odigrao 125 utakmica za svoju zemlju i što sam dao 35 golova. Nacionalni tim mi je dao sve i omogućio da se razvijam kao igrač i osoba koja sam danas. Hvala svima na ovih divnih 12 godina", poručio je Silva.

Top Komentari

Benjamingst
Spanija polako ali sugurno se vraca kao sto su bili prije osvajanja EP-a I SP-a. Puno igraca se odrasta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi