Španci ekspresno pronašli novog selektora?

Luis Enrique u novom izazovu

Španci ekspresno pronašli novog selektora?

E. Čaušević

Španski fudbalski savez objavio je jučer da Fernando Hierro neće ostati selektor ove reprezentacije, te da će uskoro biti objavljeno ko će preuzeti klubu Crvene furije.

Hierro je dobio neočekivano priliku da vodi Španiju na Mundijalu u Rusiji jer je samo dan pred početak takmičenja otkaz dobio Julen Lopetegui. Na Hierru je bio veliki pritisak jer se od Španaca očekivalo mnogo na SP-u, ali su se od takmičenja oprostili već nakon osmine finala.

Jučer je zvanično saopšteno da Hierro neće ostati na selektorskom mjestu, ali također ni kao direktor reprezentacije što je bio pred početak SP-a. Hierro je odlučio da u budućnosti više pažnje posveti svojoj trenerskoj karijeri.

Ipak, prema pisanju španskih medija Crvena furija bi veoma brzo trebala predstaviti novog selektora. Navodno, čelnici Saveza već su u pregovorima sa Luisom Enriqueom koji je već godinu dana bez posla nakon što je napustio Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Javnost u Španiji vjeruje da će Enrique biti novi selektor Španije, te se očekuje da se u narednim danima i zvanično potvrdi ova odluka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije