Nakon Mbappea PSG 'krade' i 'mozak' Monaca
Foto: EPA

Jardim mijenja Emeryja?

Nakon Mbappea PSG 'krade' i 'mozak' Monaca

Ekipa PSG-a u novoj sezoni igra zaista odlično, s obzirom da se nalazi na prvom mjestu u Ligi 1, ali i da je "pomela" Celtic i Bayern u Ligi prvaka.

Ipak, jasno je da Unai Emery nije dugoročno trenersko riješenje za čelnike pariške ekipe, a danas su se pojavile informacije da je PSG već pronašao zamjenu za ovog nekadašnjeg trenera Valencije i Seville.

Prema navodima Le 10 Sporta, Parižani žele na Parku prinčeva vidjeti trenera Monaca Leonarda Jardima.

Venecuelansko-portugalski stručnjak je "kreator" sjajne igre Monaca, koja je ovom klubu prošle sezone donijela titulu prvaka Francuske, prvu nakon 17 godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, sportski direktor PSG-a Antero Henrique smatra da je Jardim pravi čovjek za njegov klub, a sigurno je da bi odlazak ovog 43-godišnjeg stručnjaka bio puno veći udarac za Monaco od gubitka Mbappea ili nekog od igrača koji su ovog ljeta napustili Kneževe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi