Nakon naslova hapšenja
Dolatak Španaca kući

Neko se previše radovao

Nakon naslova hapšenja

M. Maksimović

U slavlju nakon što je Španija po prvi put u ustoriji osvojila naslov svjetskog prvaka u Barceloni je uhapšena 21 osoba, a 74 su povrijeđene, dok su u španjolskoj pokrajini Baskiji uhapšene tri osobe. U Barceloni, glavnom gradu Katalonije, u kojoj se obično ne slave uspjesi španskih reprezentacije čak 75,000 navijača okupilo se u središtu grada kako ni na velikom ekranu pratilo finalni susret između Španjolske i Holandije.

"Oko 20.000 navijača nastavilo je slaviti pobjedu po završetku utakmice, a 21 osoba je uhapšena", stoji u policijskom saopštenju. U neredima koji su uslijedili povrijeđeno su ukupno 74 osobe od čega 12 policajaca, a 21 povrijeđena osoba prevezena je u bolnicu.

U Baskiji, još jednoj španjolskoj regiji u kojoj nacionalisti koji žele odcijepljenje imaju veliki utjecaj, uhapšene su tri osobe. Dva muškarca u dobi od 25, odnosno 36 godina, uhapšena su u Bilbau. Prvi zbog napada na navijača koji je slavio pobjedu Španjolske i koji je morao biti prevezen u bolnicu, a drugi zbog napada bejzbolskom palicom na grupu koja se veselila pobjedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.