Nakon neuspjeha sa Fekirom, ovo su sljedeći Kloppovi potezi

Nema vremena za čekanje

Nakon neuspjeha sa Fekirom, ovo su sljedeći Kloppovi potezi

S. Grebović

Navijači Redsa su razočarani zbog propalih pregovora sa veznjakom Lyona Nabilom Fekirom, ali Klopp se već okrenuo novim metama.

U Liverpoolu su je i dalje u šoku poslije propalog transfera Nabila Fekira. On je čak izabrao i broj, ali na kraju od njegovog dolaska na Anfield neće biti ništa.

I dalje je mnogo teorija na stolu zašto je transfer propao, od one da nije prošao medicinske preglede, do toga da je Lyon odustao, odnosno tražio veći novac. 

Bilo kako bilo, priča je završena, a Klopp se okreće drugim alternativama.

Njemački stručnjak želi što prije da dovede vezistu, a štampa na ostrvu se već počela baviti potencijalnim kandidatima. Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri pominje se kao jedna od opcija, ali sigurno je da navijači Redsa ne bi bili previše oduševljeni, jer je iza njega blijeda sezona u kojoj je sa Stokeom ispao u Championship.

Isco je nakon odlaska Zidanea ipak nerealna meta, dok se ponovno kao i svakog ljeta ime Maria Gotzea vezuje uz Kloppa, jer bi ta saradnja podsjetila na njihove zlatne dane iz Borussije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoji varijanta i da Klopp odustane od veziste, te da čeka da se u međuvremenu otvori neka opcija za ofanzivnog igrača u sredini terena, a da sada riješi problem prvog golmana i novac uloži na dolazak Alissona Bekera.

Jasno je da Romu ne zanima ponuda manja od 90 miliona eura, pa će se Liverpool vjerovatno morati skoncentrisati na dovođenje golmana engleske reprezentacije i Burnleya, odličnog Nicka Popea. Njegova cijena na tržištu iznosi oko 20 miliona eura.

Pored svih ovih imena pominje se još jedan igrač Burnleya i engleske reprezentacije, stoper James Tarkowski, za koga vjeruju da bi poput Andyja Robertsona mogao da bude doveden za mali iznos novca te da onda preraste u jednog od stubova ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi