Nakon pobjede FS Nigerije uručio otkaz Stephenu Keshiju

Nakon pobjede nad Sudanom od 3:1

Nakon pobjede FS Nigerije uručio otkaz Stephenu Keshiju

Fudbalska reprezentacija Nigerije ostala je bez selektora nakon što je FS Nigerije odlučio otpustiti Stephena Keshija, iako su Super Orlovi jučer sa 3:1 slavili pobjedu protiv Sudana u kvalifikacijama za Afrički Kup Nacija.

Privremeno rješenje na selektorskoj poziciji Nigerije biće Shuaibu Amodu.

Ovaj potez čelnika nigerijske krovne kuće fudbala čudi obzirom da su još sredinom osmog mjeseca svom, sada već bivšem, selektoru nudili novi ugovor.

Keshi je predvodio reprezentaciju Nigerije od 2011. godine, a na njenoj klupi sjedio je i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, na kojem su Nigerijci igrali upravo u grupi F zajedno sa našom nacionalnom vrstom. Minimalno slavlje Keshijevih izabranika tada je okončalo nade BiH da može u drugi krug svog prvog Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.