Nakon poniženja Uniteda iskreniji komentar nije mogao doći: "Osjećao sam se kao govno"

Legenda Crvenih đavola sasvim otvoreno

Nakon poniženja Uniteda iskreniji komentar nije mogao doći: "Osjećao sam se kao govno"

A. Čaušević

Manchester City je u prvom meču polufinala Liga kupa s 1:3 pobijedio Manchester United i napravio veliki korak ka finalu. 

Građani su u potpunosti ponizili svog ljutog rivala u prvih 45 minuta duela na Old Traffordu. Poslije prvog dijela bilo je 0:3.

Poniženje koje su doživjeli Crvni đavoli u prvom dijelu susreta analizirao je i Dimitar Berbatov, nekadašnji napadač Uniteda.

"Iskreno nakon prvog meča protiv Cityja osjećao sam se kao govno. Prvo poluvrijema nije bilo vrijedno gledanja. United je nadigran i City je bio puno bolji, to je svako vidio", kazao je legendarni Bugarin.

"Nadam se da će se opraviti do revanša. Problem je što su ovakva izdanja viđena mnogo puta do sada, ali ne u svakoj utakmici. Navijači ne žele da gledaju ovakav tip mečeva."

Berbatov je pohvalio Marcusa Rashforda kojeg vidi kao ključnog igrača Crvenih đavola.

"Kad bih bio brz kao Rashford, a niko mi ne da loptu ili me ne vidi, četvrti put bih izgubio energiju. Rashford treba biti jak i zagalamiti: 'Dajte mi je*enu loptu", to treba da radi i pokaže karakter ako želite da pobijedite", poručio je nekada odlični napadač.

Revanš meč na Etihadu se igra 29. janaura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi