Novac nije problem za City: Guardiola dovodi petoricu novih igrača i mijenja početni sastav

Želi osvojiti Ligu prvaka

Novac nije problem za City: Guardiola dovodi petoricu novih igrača i mijenja početni sastav

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola planira na kraju sezone da uveliko promijeni igrački kadar.

Guardiola je već otpisao nekoliko fudbalera koji će na kraju sezone napustiti klub jer želi dovesti nova pojačanja. Španski stručnjak je predočio svoj plan čelnicima kluba koji su mu i ovaj put omogućili ogroman novac za pojačanja.

Engleski mediji prenose da će Guardiola napraviti čak pet promjena u početnom sastavu. Njegov cilj je da sa Cityjem osvoji Ligu prvaka, ali je svjestan da trenutno baš i nema ekipu da to ostvari.

Navodno, Guardiola u svoj tim želi dovesti novi štoperski dvojac, a to su Ruben Dias iz Benfice, te Pau Torres koji je član Villarreala. Tako bi Stones i Otamendi bili na transfer listi, dok bi Laporte preselio na klupu za rezerve.

Također, Guardiola želi pojačanje na lijevom beku jer nije zadovoljan igrama Zinchenka, Mendyja i Angelina. Na meti se nalazi Ben Chilwell koji pruža sjajne partije ove sezone u dresu Leicestera.

Ni vezna linija neće ostati netaknuta. David Silva napušta klub na kraju sezone, a umjesto njega mogao bi stići Saul Niguez iz Atletico Madrida koji je već dugo vremena na meti Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njih mogla bi se desiti i promjena u napadu, tačnije na desnom krilu. Guardiola će pokušati dovesti Mikela Oyarzabala iz Real Sociedada, a on će zauzeti mjesto Leroya Sanea koji je već dugo van stroja i najvjerovatnije će na ljeto u Bayern.

 How Man City could line up next season

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Da potroši i 7 miliona neće nikad uzet ligu prvaka...
2 3
Pljuc
Hahaha normalan pola tima svake godine mjenja a stručnjak ahahahahs
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi