Nakon silnih špekulacija o odlasku, Kurzawa potpisao novi ugovor!

Francuz ostaje na Parku prinčeva

Nakon silnih špekulacija o odlasku, Kurzawa potpisao novi ugovor!

O budućnosti lijevog beka PSG-a Layvina Kurzawe se špekulisalo jako, jako dugo. Najavljivani su razni transferi, a na kraju od svega toga - ništa.

Još zimus se špekulisalo da bi Kurzawa, željan novog izazova, mogao napustiti PSG, pa se govorilo i da se sam nudio Juventusu.

Ipak, ostao je Kurzawa tada na Parku prinčeva, ali se vjerovalo da će ovog ljeta, po isteku ugovora, napustiti PSG, a kao njegova naredna destinacija se prvo pominjao Arsenal, da bi se potom pojavila i opcija odlaska u Atletico Madrid.

Na kraju, 27-godišnji Kurzawa neće nigdje.

Dobio je nedavno Kurzawa poziv od sportskog direktora PSG-a Leonarda koji ga je očigledno uspio uvjeriti da je i dalje potreban klubu i da se na njega ozibljno računa pošto je danas nekadašnji fudbaler Monaca produžio saradnju sa Svecima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kurzawa je naima potpisao novi ugovor sa PSG-om koji će važiti do 2024. godine - saopštio je pariški klub.

Inače, Kurzawa je ove sezone skupio ukupno 23 nastupa za PSG, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi