Nakon što je Karius presudio sam sebi, na Anfield stiže "albanska hobotnica"?

Liverpool ozbiljno razmatra druge opcije

Nakon što je Karius presudio sam sebi, na Anfield stiže "albanska hobotnica"?

Nakon katastrofalne predstave Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka u kojem je Liverpool sa 3:1 poražen do Real Madrida, Redsi će na predstojećem prelaznom roku pokušati pronaći rješenje sa svoje "golmanske glavobolje".

Nakon Kariusovih užasnih grešaka protiv Reala na Anfieldu su se upalili alarmi po pitanju budućnosti njemačkog čuvara mreže, a dva poklonjena gola Kraljevima su prouzrokovala da čelnici Liverpoola krenu u potragu za novim golmanom.

Zbog toga su se u kontekstu transfera u Liverpool proteklih dana pominjali Romin Alisson i golman Atletico Madrida Jan Oblak. Ipak, i Roma i Atletico za svoje čuvare mreže traže astronomske svote novca, pa se kao alternativa i jeftinija opcija počeo pominjati Barcelonin Jasper Cillesen, koji na Nou Campu ima otkupnu klauzulu u iznosu od oko 60 miliona eura.

Sada, međutim, italijanski mediji prenose da je Jurgen Klopp zainteresovan za "albansku hobotnicu", golmana Lazija Thomasa Strakoshu. Inače, 23-godišnji Strakosha se u prvi tim Lazija probio 2016. godine, a u protekloj sezoni je bio neprikosnoven na golu "Nebesko-plavih".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Strakosha je, svojevremeno, koštao Lazio samo 80-ak hiljada eura, a HITC prenosi da bi se na Olimpicu bili voljni rastati sa svojim golmanom za nekih 30-ak miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi