Nakon što su potopili Sarajevo, iz Tuzla Cityja poslali poruku upozorenja Željezničaru

Zabili pet golova Bordo timu

Nakon što su potopili Sarajevo, iz Tuzla Cityja poslali poruku upozorenja Željezničaru

A. Čaušević

Tuzla City je istakao kandidaturu za vrh premijerligaške tabele.

Viceprvak iz prošle sezone je na Bilinom polju pobijedio Sarajevo sa pomalo nevjerovatnih 1:5.

Tuzlaci su do sada maksimalnom Bordo timu postigli pet golova, ali istina je da su mogli i do ubjedljivijeg trijumfa s obzirom na propuštene prilike.

Poslije utakmice iz tuzlanskog kluba su ostali pribrani te nije bilo prevelike euforije. Barem se to da zaključiti nakon izjave Selvera Ahmetovića.

"Uspjeli smo popraviti utiske iz prethodne utakmice, bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili", rekao je pomoćnik Dragana Jovića te poslao poruku upozorenja i drugom velikanu iz bh. prijestolnice.

"Idemo se spremiti za Željezničar, odigrati još jednu utakmicu pa šta Bog da", završio je Ahmetović.

Podsjećanja radi, utakmica Željezničar - Tuzla City igra se u subotu na stadionu Grbavica od 21 sat.

Inače, ovo je bila samo jedna od tri zaostale utakmice koje ima još da odigra Tuzla City koje su ranije odgođene zbog evropskih obaveza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Minulog vikenda protiv Slobode izabranici Dragana Jovića su odigrali mršavih 0:0, ali su se sada iskupili za sve i to ubjedljivom pobjedom protiv direktnog rivala za vrh. 

Podsjećanja radi, Tuzla City ima još odigrati susrete protiv Igmana i Posušja te je već sada izvjesno da će konkurisati za vodeće pozicije bez obzira na brojne promjene u igračkom kadru tokom pauze kada je otišlo niz nositelja igre poput Krpića, Doffa, Džafića i Mehanovića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Uputite cestitke Mozart kladionici, od nedavno sponzoru našeg najveceg kluba F.K. Sarajeva. Uništiše sport.
4 9
SarajFK
Ma nema sanse da ce Zelji dati ijedan gol. Ovo je Fedjin poraz. Covjek je glup trener i igra protiv svakog protivnika isto. Jovic ga je zato pojeo veceras. Sarajevo ima ekipu za titulu ali daj boze da izborimo Europu sa ovom budalom na klupi. Cestitke Tuzli.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije