Nakon Tadića, još jedan reprezentativac Srbije napravio neobičan transfer

Iz Španije u Kazahstan

Nakon Tadića, još jedan reprezentativac Srbije napravio neobičan transfer

Dušan Tadić nije jedini reprezentativac Srbije koji je promijenio klub nakon ispadanja ove reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Sada već bivši igrač Villarreala Antonio Rukavina predstavljen je kao novo pojačanje Astane, s kojom je potpisao ugovor do kraja 2019. godine.

Iako na prvu zvuči neobično da neki fudbaler zamijeni Španiju za Kazahstan, Rukavina je obrazložio razloge svog odlaska baš u ovaj klub.

"Imao sam dvije opcije, ili da produžim sa Villarrealom ili da pređem u Astanu. Oni su bili mnogo brži i konkretniji, a i ponudili su mi mnogo bolje uslove i duži ugovor. Nadam se da ću sa Astanom uspjeti prvi put u karijeri zaigrati u Ligi prvaka", rekao je reprezentativac Srbije.

Antonio Rukavina je već u poznim igračkim godinama (34), a u prošlosti je igrao za Bežaniju, Partizan, Borussiu Dortmund, Munchen 1860, Valladolid i Villarreal. U Astanu je stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Žutom podmornicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije