Veliko slavlje u Srbiji: "Švicarci lete kući na krilima albanskih orlova"

Slave trijumf Švedske

Veliko slavlje u Srbiji: "Švicarci lete kući na krilima albanskih orlova"

Edmir Škorić

Poraz Švicarske od Švedske u osmini finala Svjetskog prvenstva slavi se i u Srbiji.

Tenzije su ogromne na relaciji Srbije i Švicarske, a sve zahvaljujući potezu igrača švicarske reprezentacije Granita Xhake i Xherdana Shaqirija, koji su proslavili gol protiv Srbije simbolizirajući dvoglavog albanskog orla.

Te provokacije u Srbiji su jako teško podnijeli, pa su danas svi navijali za Švedsku, a kada je Emil Forsberg u 66. zabio za pobjedu, moglo je početi slavlje.

"Šveđani izbacili Švajcare i Albance sa Mundijala", naslov je srbijanskog tabloida Kurir, a još kreativniji bili su novinari Telegrafa, koji su u naslovu izvještaja napisali: "Švajcarci lete kući na krilima albanskih orlova, Švedska ide u 1/4 finale Mundijala".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U Srbiji sada mogu biti mirni, Švicarci i Albanci više nisu na Mundijalu, baš kao ni naši istočni susjedi, koji su eliminisani u grupnoj fazi poslije poraza od Švicarske i Brazila.

Top Komentari

Srbnvrb
Ne znam zasto pisete o izljevima mrznje srba? To sta pisu na netu i na koji nacin komentarisu, od djece do odraslih, nevjerovatno koja kultura i nacin kako oni prihvataju mrznju olako.
20 5
Svojprisebi
napred Svedska legendo heheheh napusite se domcage siptari
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi