Nakon užasne sezone Budenholzer napustio klupu Hawksa

Atlanta će potražiti novog trenera

Nakon užasne sezone Budenholzer napustio klupu Hawksa

Atlanta Hawksi su saopštili da su se sporazumno rastali sa trenerom Mikeom Budenholzerom.

Budenholzer je na klupu Hawksa stigao 2013. godine i ubrzo transforisao ekipu koja je postala relevantan učesnik NBA play-offa.

Nakon što su u sezoni 2013/2014 ostvarili 38 pobjeda, već naredne sezone su došli do najboljeg omjera na Istoku (60-22).

Te sezone su Hawksi došli do finala Istoka, što je za ovu franšizu bio prvi put od kada je NBA liga podijeljena na konferencije 1970. godine.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Budenholzer je 2015. dobio i nagradu za najboljeg trenera godine, ali se situacija počela mijenjati kako su Hawksi ostajali bez ponajboljih igrača.

Sve je kulminiralo ove sezone pošto su Hawksi regularni dio završili sa najgorim omjerom na Istoku i propustili play-off poslije 11 sezona. Bio je to znak i za Budenholzera i za Hawkse da je vrijeme za rastanak. Treba istaći da je Budenholzer jedno vrijeme obavljao i funkciju predsjednika Hawksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi